2022-12-19

Ünnepi nyitvatartás
Kedves vásárlók!  A Könyvtér december 20. és január 23. között zárva lesz. Az  online rendeléseket a mai nappal bezárólag (dec. 19.) meghatározatlan ideig felfüggesztjük. Köszönjük a megértést, szép ünnepvárást, áldott karácsonyt és békés új évet kívánunk mindenkinek!  A Koinónia Kiadó, a Könyvtér terem és a Koffer munkatársi közössége Tovább »

2022-11-29

Kedves Vásárlóink!
NOVEMBER 30. – DECEMBER 5. KÖZÖTT A KÖNYVTÉR TEREM ZÁRVA VAN.   MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK! Tovább »

2022-04-07

Könyvtér nyitvatartás
Kedves Vásárlóink! A Könyvtér terem nyitvatartása az alábbiak szerint módosul: Hétfő–csütörtök: 10:00–16:00 óra  Tovább »


Szentpétervár regénye
  • Vladimir Fédorovski
  • Szentpétervár regénye
-15%

51.25 RON
43.5625 RON

Vlagyimir Fédorovski orosz származású regényíró és esszéista, a nagy kelet-európai változások idején diplomataként szolgált Franciaországban. Francia nyelven írt munkáit számos ország nyelvére lefordították és öt irodalmi díjban, köztük az Európa-díjban részesítették. Szentpétervárról szóló regényét a város megalapításának 300. évfordulójára jelentette meg. Könyve lírai vallomás a szeretett városról: bepillantást enged a Nagy Péter-i elhatározás nyomán életre kelt rendhagyó város szerelmi históriájába, azoknak a férfiaknak és nőknek a nyomát követve, akik ebben a városban ismerték meg a nagy szerelmet.
I. Péter, oldalán egy parasztlányból lett cárnéval, II. Katalin és daliás élettársa, Patyomkin herceg, a misztikába merülő I. Sándor, s nem kevésbé a kiemelkedő művészek és az orosz és a nyugati irodalom kiválóságai: többek között Puskin, Dosztojevszkij, Custine márki, Balzac – ők a legjelentősebb szereplői ennek a valóságregénynek, amelyben életük egy-egy szentpétervári epizódját követhetjük nyomon. Meghökkentő térbeli és időbeli utazáson kísérjük végig őket a tegnapi Szentpétervár csillogó palotáiban és Leningrád tekervényes utcáin.

Vladimir Fédorovski az Oroszországban nemrégiben megnyitott titkos archívumok anyagát és a máig kiadatlan kortársi beszámolókat vette alapul munkája megírása során, lapjain ezért sok újdonsággal, eddig ismeretlen történelmi adalékkal találkozhatunk. 

Hozzászólok