HÚSVÉTI NYITVATARTÁS🌱

Március 29. - április 1. között zárva a Könyvtér terem, az online rendelések teljesítése szünetel, keddtől a megszokott  nyitvatartással várunk! Áldott húsvéti ünnepet kíván a #KoinóniaKiadó és a Könyvtér terem minden munkatársa! 🕊

2024-01-17

Kedves Vásárlóink!
A Könyvtér január 12. és február 1. között leltár miatt zárva lesz.Az online rendeléseket ebben az időszakban felfüggesztjük.Köszönjük a megértést!   A Koinónia Kiadó, a Könyvtér terem munkaközössége 
Tovább »

2022-12-19

Ünnepi nyitvatartás
Kedves vásárlók!  A Könyvtér december 20. és január 23. között zárva lesz. Az  online rendeléseket a mai nappal bezárólag (dec. 19.) meghatározatlan ideig felfüggesztjük. Köszönjük a megértést, szép ünnepvárást, áldott karácsonyt és békés új évet kívánunk mindenkinek!  A Koinónia Kiadó, a Könyvtér terem és a Koffer munkatársi közössége Tovább »

2022-11-29

Kedves Vásárlóink!
NOVEMBER 30. – DECEMBER 5. KÖZÖTT A KÖNYVTÉR TEREM ZÁRVA VAN.   MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK! Tovább »


  • A második Erdélyi Könyvfaló Olvasójáték
  • 2020-03-10


Március 9-én délelőtt 10 órától sajtóreggeli keretében a Koffer könyves kávézóban meséltünk a második Erdélyi Könyvfaló Olvasójáték szervezéséről, hogy hol tartunk most, és bejelentettük az idei meghívottak és könyvek listáját.
„Az első Erdélyi Könyvfaló Olvasójátékkal sikerült bebizonyítunk, hogy nem csak a verseny motiválja a gyerekeket. Hihetetlen erővel és lelkesedéssel csatlakozott a tavalyi játékhoz majd négyszáz fiatal. Ezért is döntöttünk úgy, hogy ismét belevágunk.” – hangzott el a szervezők részéről a hétfő reggeli sajtótájékoztatón.

A második Erdélyi Könyvfaló Olvasójátékra március 10-én délutántól lehet regisztrálni a frissen készült honlapon: https://konyvfalo.konyvter.ro. Az idén is hármas csoportok jelentkezését várják. A résztvevők azzal jelezhetik elköteleződésüket, ha április 5-ig visszaküldik a regisztráció után kapott bemelegítő feladatlapokat. Ehhez nem szükséges még teljesen elmerülni a választott könyvben.

A második forduló egy időben lesz a Kolozsvári Ünnepi Könyvhéttel május 14–17. között. Ekkor kerül sor a Nagy Olvasójátékra és az ezt követő író-olvasó találkozókra.

Az elsőhöz képest több szerzővel indul a második Könyvfaló. Sikerült meghívni Sikó-Barabási Esztert (Meseotthon), Molnár Krisztina Ritát (Kréta-rajz) és Zágoni Balázst (A Gömb) a kisiskolásokhoz. Dóka Pétert két könyvéről (Fekete eső és Lila királylány) fogják majd faggatni az 5-6. osztályosok. A 7-8.-os korosztály befejezheti Zágoni Balázs Fekete Fény sorozatát az Odaáttal, vagy választhatja Bódis Kriszta Carlo Párizsban című, a szegénység és a gettónegyedek tabuként kezelt témáit feldolgozó regényét. A 9-12. osztályosok Vida Gábor (Egy dadogás története) és Tompa Andrea (A hóhér háza) könyvei közül választhatnak. Akár mind a kettőt is elolvashatják, hiszen érdekes párbeszéd keletkezhet a két könyv között.

Újításként, és a tavalyi kérésekre válaszként, az idén már a második osztályosok is játszhatnak. Számukra Sikó-Barabási Eszter Meseotthona jelenti a belépőt a Könyvfalóba.

Szintén újítás, hogy a partnerek jóvoltából, a májusi Olvasójátékon a szervezők megpróbálnak egy étkezést biztosítani a tanulóknak. Tavaly is sokan érkeztek távolabbról a nagy olvasójátékra. Reméljük, ezzel is segíthetjük valamennyire a részvételüket, bár szállításhoz és szállásoláshoz továbbra sem sikerült anyagi támogatást szerezni.

Idén a szervezők csapata bővült a Talentum Református Iskola munkatársaival, és továbbra is a Koinónia Kiadó, az Ábel Kiadó, a Láthatalan Kollégium, a Cimbora – kíváncsi diákok lapja áll a szervezés háttérben. Az Olvasójáték lelke pedig a különböző iskolákból érkező tanítók és tanárok önkéntes csapata.

                                                                (a szervezők)

 Egyéb tudnivalók: Hogyan lehetsz te is könyvfaló? Vegyél részt a játékban!
1) Fogj össze két jó baráttal, és az alább felsorolt könyvek közül válasszatok ki egyet a kategóriátoknak megfelelően, aztán regisztráljatok március 10. és április 3. között a honlapon (https://konyvfalo.konyvter.ro).
2) Szerezzétek be az olvasmányt, és kezdjétek el olvasni!
3) A regisztráció után kaptok egy feladatlapot, amelynek megoldásával és visszaküldésével bizonyíthatjátok, hogy elkezdtétek olvasni a könyvet.
4) Olvassátok tovább a könyvet, és alaposan rágjátok át magatokat rajta május 14-ig!
5) Május 14–17. között megszervezzük a Nagy Olvasójátékot. Ekkor találkozhattok a szerzőkkel is a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét keretében! A találkozások pontos idejéről később tájékoztatjuk a játékosokat.

Hogyan szerezhetitek be a kiválasztott művet? Könyvtárakból, könyvesboltokból, vagy online-rendelés, csereberélés útján. A Koffer könyves kávézóban és az Ábel Kiadóban 15%-os kedvezménnyel juthatsz hozzá, ha előtte megrendeled itt: www.konyvter.ro. 

Kategóriák, könyvcímek és szerzők:
 II-IV. osztály:
Sikó-Barabási Eszter: Meseotthon
III-IV. osztály:
Molnár Krisztina Rita: Kréta-rajz
Zágoni Balázs: A Gömb • Fekete fény 1.
V-VI. osztály:
Dóka Péter: Lila királylány
Dóka Péter: Fekete eső
VII-VIII. osztály:
Zágoni Balázs: Odaát • Fekete fény 2.
Bódis Kriszta: Carlo Párizsban
IX-XII. osztály:
Tompa Andrea: A hóhér háza
Vida Gábor: Egy dadogás története 

  Az olvasójáték menetrendje tehát:
Regisztráció: március 10. – április 3.
A bemelegítő feladatlap leadásának határideje: április 5. (23.59)
A Nagy Olvasójátékok: május 14–17.
Író-olvasó találkozók: május 14–17.

 Az olvasójáték Facebook-oldala: https://www.facebook.com/erdelyikonyvfalo
Honlap és regisztráció: https://konyvfalo.konyvter.roE-mailcím: konyvfalo@konyvter.ro 

Hozzászólok

Fiúk nevelése

Jane Walker


-15%
38 RON
32.3 RON


382 oldal. Puhatábla.